Gezond of niet

 1. Het is goed voor het hart en de bloedsomloop
  Donkere chocolade verhindert dat witte bloedcellen zich vasthechten aan de rand van de aderen wat aderverkalking kan teweeg brengen. Dat blijkt uit een studie uit 2014 in het FASEB Journal.
 2. Het vermindert het risico op een beroerte
  Onderzoekers in Finland ontdekten in 2012 dat het eten van chocolade het risico op een beroerte doet dalen en dat met gemiddeld 17 procent bij de groep mannen die werden getest.
 3. Het is rijk aan mineralen
  Donkere chocolade bulkt van gezonde mineralen zoals magnesium, kalium, zink en seleen. 100 gram donkere chocolade van 70 procent of meer bevat 67 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer. Al dat gezonds komt echter in een pakje van 600 calorieën, dus niet iets om iedere dag naar binnen te werken.
 4. Het vermindert de cholesterol
  Cacao vermindert de hoeveelheid slechte cholesterol en doet de goede cholesterol stijgen, waardoor het risico op cardiovasculaire ziektes mogelijk daalt.
 5. Het is goed voor de huid
  De flavonoïden in donkere chocolade kunnen de huid beschermen tegen schade door de zon. Maar laat de zonnecrème niet staan voor een een stukje chocolade, want smeren blijft de boodschap.
 6. Het helpt u gewicht verliezen
  Laat een klein blokje donkere chocolade, de grootte van uw duimtop, 20 minuten voor de maaltijd op uw tong smelten en de hersenen laten vervolgens hormonen vrij die u een verzadigd gevoel geven. Hetzelfde doen na de maaltijd vermindert dan weer de kans dat u naar tussendoortjes grijpt. Neurowetenschapper Will Clower schreef er een boek over.
 7. Het is goed voor moeders en hun baby’s
  Uit een Finse studie blijkt dat chocolade de hoeveelheid stress in zwangere vrouwen vermindert en dat de baby’s van die moeder meer lachen dan de kinderen van ouders die geen chocolade eten.
 8. Het verhindert mogelijk diabetes
  Donkere chocolade zou insulineresistentie of pre-diabetes kunnen uitstellen of zelfs verhinderen omdat het de insulinegevoeligheid verbetert.
 9. Het is goed voor de hersenen
  Flavonoïden zouden geheugenverlies bij ouderen tegengaan en de ontstekingsremmende kwaliteiten van donkere chocolade helpen bij het behandelen van hersenkwetsuren zoals een hersenschudding.
 10. Het doet u beter voelen
  Chocolade bevat fenylethylamine, dat is een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als mensen verliefd zijn. De stof zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen. (TE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *